De nieuwe politieke beweging Denk blijft zo heten, maar heeft haar logo aangepast. 

De Friese ggz-organisatie met dezelfde naam is daar tevreden mee en ziet daarom af van een kort geding dat de organisatie had aangespannen tegen de groepering van de Tweede Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk.

De rechtbank in Rotterdam zou de zaak vrijdag behandelen. Aanvankelijk eiste de ggz-instelling dat de naam zou worden veranderd.

Maar ook het logo van de politieke beweging was een doorn in het oog, omdat dat veel gelijkenissen vertoonde met dat van de ggz-organisatie.

Onacceptabel

Volgens fractievoorzitter Kuzu van Denk was het voor hem onacceptabel om de naam te veranderen. ''Wij wilden een handreiking doen door ons logo aan te passen'', zegt hij. Volgens Kuzu wees de ggz-organisatie dat eerst af, maar is ze er nu wel tevreden mee.

''Beter laat dan nooit. Het is jammer dat onnodig veel tijd en geld is verspild aan dure advocaten'', aldus Kuzu, die blij is dat het kort geding niet doorgaat.

Spijtig

Ook de ggz-organisatie vindt het ''spijtig dat de beslissing tot een rechtszaak nodig was om de wijzigingen door te voeren''. Vorige maand spraken de partijen elkaar over het geschil, maar dat leidde niet tot een oplossing.

De beweging Denk heeft ook de domeinnaam aangepast, maar dat staat volgens een woordvoerster los van de aangekondigde rechtszaak. De ideeën van Kuzu en Öztürk, die eind vorig jaar met ruzie vertrokken bij de PvdA, zijn nu te vinden op bewegingdenk.nl en niet meer op nldenk.nl.