De PVV zet een punt achter het herenakkoord met Leefbaar Rotterdam en gaat zelf meedoen aan de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. 

Dat maakt PVV-leider Geert Wilders zaterdag bekend in een interview met het AD.

''We komen met een eigen kieslijst en willen de stad gaan besturen", aldus Wilders. 

De keuze van de PVV voor Rotterdam is opvallend, omdat de partij al jaren een herenakkoord heeft met Leefbaar Rotterdam. Afspraak was dat beide partijen niet in elkaars vaarwater zouden zitten. ''Ik heb niets tegen Leefbaar Rotterdam, maar Rotterdam verdient beter.''

Volgens Wilders bedient Leefbaar de PVV-kiezer niet: ''Die partij is afgedreven naar het midden. Mensen willen het PVV-geluid horen.'' De PVV-leider wil dan ook in Rotterdam ''zijn eigen kiezers gaan bedienen.'' Bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten afgelopen woensdag kreeg de PVV in Rotterdam de meeste stemmen.

Reactie Eerdmans

De Rotterdamse Leefbaar-wethouder Joost Eerdmans ziet een mogelijke komst van de PVV naar zijn stad met vertrouwen tegemoet.

''Ik ken dit soort uitspraken van Wilders. Dat we naar het midden zijn opgeschoven, ben ik niet met hem eens. Bij ons is het Fortuyngeluid nog altijd herkenbaar en we brengen dat in Rotterdam ook in de praktijk. De PVV regeert op lokaal niveau nog nergens mee'', aldus Eerdmans.