Oud-staatssecretaris Fred Teeven keert hoogstwaarschijnlijk terug in de Tweede Kamer. Hij neemt de plaats in van Ard van der Steur, die zeer waarschijnlijk de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid gaat worden.

Dat zegt Teeven donderdagavond tegen zowel de NOS als RTL Nieuws.

De oud-staatssecretaris van Justitie en Veiligheid trad vorige week af, nadat bekend werd dat Ivo Opstelten als minister de Tweede Kamer verkeerd had ingelicht over een deal die het Openbaar Ministerie had gesloten met crimineel Cees H..

Teeven was als toenmalig officier van justitie betrokken bij die deal. Om die reden trad Teeven af als staatssecretaris. Ook Opstelten legde zijn functie als minister als van Justitie en Veiligheid naast zich neer.

Haagse bronnen melden dat Van der Steur zijn opvolger gaat worden. Hij zit voor de VVD in de Tweede Kamer en houdt zich bezig met straf- en procesrecht, rechterlijke macht, gevangeniswezen en tbs, reclassering, wapenwetgeving, zware criminaliteit en misdaadslachtoffersbeleid.

Van der Steur kan nog niet bevestigen dat hij inderdaad Opstelten gaat opvolgen. Teeven zegt tegen de NOS dat hij zijn plek gaat innemen in de Tweede Kamer.

Teeven, de pitbull van de VVD