Zoon van senator Faber maakte ook PVV-site Eerste Kamer

De zoon van PVV-politica Marjolein Faber blijkt behalve een website voor de Gelderse afdeling van de partij ook de website voor de PVV-fractie in de Eerste Kamer te hebben gemaakt.

Faber, die fractievoorzitter van de PVV in de Senaat is, gaf dinsdag tegenover RTL Nieuws toe dat haar zoon de website van de Eerste Kamerfractie heeft gemaakt.

In een reactie bij de omroep zegt ze dat daarmee geen enkele regel van het reglement van de Eerste Kamer is overtreden.

PVV-leider Geert Wilders zegt eveneens dat geen regels zijn overtreden, maar noemt de kwestie ''onhandig''. Volgens hem zijn de werkzaamheden door de zoon van Faber tegelijk met het werk voor de PVV-website in Gelderland gestaakt.

Faber kwam als fractieleider van de PVV in de Gelderse Staten eind vorige maand in opspraak toen bleek dat ze met fractiegeld het bedrijfje van haar zoon had betaald om de website van PVV Gelderland te beheren.

Volgens NRC Handelsblad, dat de zaak onthulde, ging het om bijna 8500 euro. Faber beloofde het geld terug te betalen.

'Geen gevolgen'

Of ze dat ook gaat doen met de bijdrage voor de PVV-site in de Eerste Kamer, weet Wilders niet. ''Daar gaat ze zelf over.'' Het ziet ernaar uit dat de zaken geen gevolgen hebben voor de positie van Faber.

''In beide gevallen had het beter niet kunnen gebeuren. Ook hier in de Eerste Kamer is geen regel overtreden. Dus wat dat betreft ben ik blij dat het voorbij is en ga ik ervan uit dat dit soort grappen voorbij zijn nu'', zei de PVV-leider.

Faber kreeg eerder bekendheid omdat ze zich vastbeet in de declaratiekwestie rond PvdA-staatssecretaris Co Verdaas. Die werd in 2012 staatssecretaris van Economische Zaken, maar moest na een maand alweer aftreden wegens een declaratieaffaire uit zijn tijd als gedeputeerde in Gelderland.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie