De bestuurder van 't Ganzeveld BV en het bedrijf zelf zijn met justitie een boete van in totaal bijna 84.000 euro overeengekomen. Dit voor hun rol bij de omkoping van oud-gedeputeerde van Noord Holland, Ton Hooijmaijers.

Dat meldt het landelijk parket vrijdag. De bestuurder moet 16.750 euro betalen en een werkstraf van 120 uur uitvoeren.

De rechtbank in Haarlem veroordeelde Hooijmaijers in december 2013 tot drie jaar cel, omdat hij zich meerdere malen als ambtenaar heeft laten omkopen en crimineel verdiend geld heeft witgewassen.

Zijn hoger beroep loopt nu bij het gerechtshof in Amsterdam. Daar eiste het Openbaar Ministerie vier jaar cel tegen hem. De uitspraak van dit hoger beroep is op 8 april.

Giften

Uit onderzoek bleek dat de bestuurder van 't Ganzeveld zakelijke contacten met Hooijmaijers had en hem giften heeft betaald en beloften heeft gedaan. Het OM ziet dat als actieve omkoping. De zogenoemde transactie die met het vastgoedbedrijf en de bestuurder is gesloten, vindt het landelijk parket een ''passende afdoening''.

Een ander bedrijf dat Hooijmaijers zou hebben betaald om hem 'gunstig te stemmen', heeft de aangeboden transactie niet geaccepteerd. De bestuurder van die inmiddels failliete onderneming moet zich later voor de rechter verantwoord