De SP heeft Kamervragen aan staatssecretaris Sander Dekker (media) gesteld over het voornemen om Radio 6 van de radio te laten verdwijnen.

Dat laat Tweede Kamerlid Jasper van Dijk op Facebook weten.

De politieke partij eist antwoorden van de staatssecretaris over het voornemen van de NPO om per 1 januari 2016 te stoppen met Radio 6. "Hoe oordeelt u over het feit dat onderzoek door NPO Radio 6 heeft aangetoond dat ongeveer twee miljoen Nederlanders interesse hebben in soul dan wel jazz en festivals zoals North Sea Jazz?", vraagt Van Dijk zich af.

Het Tweede Kamerlid hoopt dat Dekker bereid is om met NPO in gesprek te gaan, met als inzet de toekomst van NPO Radio 6 veilig te stellen. Ondertussen is er op de website van Petitie24 een petitie gestart voor het behoud van de zender.

Toekomststrategie

In een officiële verklaring laat NPO weten dat het voorgenomen besluit onderdeel van de toekomststrategie is. "Het besluit is mede onder invloed van de bezuinigingen en toegenomen concurrentie in het aanbod genomen."

"Het bereik van NPO Radio 6 blijft vrij stabiel tussen rond 0.3 luistertijdaandeel. De zender bereikt wekelijks tussen de 150.000 en 200.000 luisteraars en ontwikkelt zich niet duidelijk door. Het behaalt daarmee niet de impact die de investering in een landelijke publieke zender ook in de toekomst rechtvaardigt."