
Medewerkers failliete huishoudelijke hulporganisatie bezetten stadhuis Oss
Volgens onderhandelaar Karim Skalli van FNV Zorg & Welzijn zijn de actievoerders ontevreden over de situatie. ''Cliënten krijgen geen of minder uren zorg, de medewerkers werken onder wurgcontracten", aldus Skalli.
De bezetting in het stadhuis van Oss is landelijk signaal, zegt Skalli. ''Niet alleen in Oss, maar in veel gemeenten spelen deze problemen. Het wordt tijd dat staatssecretaris Martin van Rijn de regie oppakt", vindt de FNV-onderhandelaar.
De actievoerders hebben slaapzakken en voedsel laten aanrukken en zijn niet van plan snel het stadhuis te verlaten. Ze zijn in gesprek gegaan met wethouder René Peters die naar het stadhuis is gekomen.
Salarissen
Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent met 1.800 werknemers en 6.100 klanten ging begin januari failliet. De zorgaanbieder was in de problemen gekomen doordat de salarissen van de medewerkers hoger waren dan de vergoeding die Pantein-Vivent kreeg van de gemeenten.
Andere zorgaanbieders hebben inmiddels honderden oud-medewerkers na het faillissement overgenomen. Anderen zijn werkloos geraakt.