Ook als blijkt dat VVD'er Mark Verheijen zich niet schuldig heeft gemaakt aan corruptie, moet hij toch niet terugkeren in de Tweede Kamer. Dat vindt bijna de helft van de Nederlandse kiezers (48 procent).

Zo blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

Verheijen legde zijn werk als Kamerlid afgelopen week tijdelijk neer, in afwachting van een onderzoek naar zijn declaratiegedrag in zijn vorige baan als gedeputeerde in Limburg. Naast ophef over zijn declaraties, is er ook aangifte gedaan tegen Verheijen. Een bedrijf beschuldigt de VVD'er van corruptie in de tijd dat hij wethouder van Venlo was.

De andere helft van de kiezers uit de peiling (47 procent) vindt dat Verheijen zijn werk wel degelijk weer kan oppakken als de aantijgingen over corruptie van tafel zouden zijn. Van de VVD-kiezers is 62 procent die mening toegedaan.

Daarnaast vindt het merendeel van de kiezers dat dit soort problemen niet typisch zijn voor de VVD, maar dat ze bij alle partijen kunnen voorkomen. Ook vindt een derde van het electoraat de sussende reactie van premier Mark Rutte op de ophef begrijpelijk.

Achtergrond: Mark Verheijen, van liberale high potential tot aangeschoten wild