De Limburgse ondernemer die deze week aangifte deed tegen VVD-politicus Mark Verheijen, beschuldigt hem nu ook van het verspreiden van valse geruchten. 

Ondernemer Wout Heijmans denkt dat Verheijen de hand heeft gehad in het verspreiden van ongefundeerde beschuldigingen over banden met een beruchte Venlose drugscrimineel.

Zijn advocaat Richard Wagemans heeft dat vrijdag bevestigd naar aanleiding van een bericht van Elsevier.

Ondernemer Wout Heijmans wilde in Velden een bioscoop beginnen. Hij voert nu een verbeten strijd omdat hij meent dat hij is tegengewerkt door voormalig wethouder Verheijen. De VVD-wethouder zou zijn omgekocht door een concurrerende projectontwikkelaar.

Gerucht

In de gemeenteraad van Venlo zou door een VVD-fractielid een gerucht verspreid zijn over betrokkenheid van Heijmans bij criminaliteit. Advocaat Wagemans noemt het aannemelijk dat Verheijen daar achter zat.

''Het is allemaal té toevallig'', aldus Wagemans. De advocaat en de ondernemer bespreken maandag wat ze gaan doen met de valse beschuldigingen.

Tweede Kamerlid Verheijen kwam eerder deze maand al in opspraak door foute declaraties in zijn tijd als gedeputeerde in Limburg. Hij werd daarna beschuldigd van corruptie en legde toen tijdelijk zijn functie neer. De VVD doet onderzoek naar zijn declaratiegedrag.

Achtergrond: Mark Verheijen, van liberale high potential tot aangeschoten wild