De schikking die de overheid heeft getroffen met bedrijf Chemie-Pack vanwege de enorme brand in 2011, levert mogelijk meer op dan de 4,2 miljoen euro die eerder werd genoemd.

Dat blijkt uit de definitieve taxatie van het vervuilde perceel van Chemie-Pack. Het perceel werd door de schikking eigendom van het Havenschap Moerdijk.

Drie leidinggevenden van Chemie-Pack werden veroordeeld voor brand door schuld en overtreding van de vergunningvoorschriften. 

Het bedrijf trof vorig jaar een schikking over de claims van de overheid vanwege de schade die werd geschat op 71 miljoen euro. Chemie-Pack betaalt de komende jaren 2,1 miljoen euro en heeft de grond van het bedrijf in Moerdijk afgestaan.

Het perceel van Chemie-Pack wordt nu gesaneerd zodat het in 2016 weer geschikt is voor industrieel gebruik. Volgens de definitieve taxatie is de grond maximaal 3 miljoen euro waard. Maar omdat er nog lang overlast blijft door de sanering, wordt de marktwaarde geschat op ruim 2,5 miljoen euro.

Een koper is nog niet gevonden. De gemeente Moerdijk vertelde woensdag dat er belangstelling is en dat er gesprekken worden gevoerd.

Overzicht van gebeurtenissen Chemie-Pack