De identificatie van resten van slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 gaat nog maanden duren, tot in het voorjaar. Dat melden bronnen rond het onderzoek naar de ramp. 

De experts moeten nog honderden bot- en weefselresten onderzoeken.

Deze week werd nog gemeld dat stoffelijke resten zijn gevonden tussen wrakstukken van het vliegtuig die op de militaire luchtmachtbasis Gilze-Rijen worden onderzocht. Het zou gaan om zeer kleine resten. 

De identificatie vindt plaats in de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum. 

Bij de ramp op 17 juli kwamen alle 298 inzittenden van de Boeing 777 van Malaysia Airlines om het leven, onder wie 196 Nederlanders. Van de 298 slachtoffers zijn er inmiddels 294 geïdentificeerd. De vier nog niet geïdentificeerde slachtoffers zijn allen Nederlanders.

Rutte

Premier Mark Rutte wenst de nabestaanden van de ramp veel sterkte in "deze moeilijke tijd". Met de ministerraad van vrijdag is ook een "jaar met een rouwrand''' afgesloten, aldus de premier.

''Voor veel mensen de eerste feestdagen zonder hun dierbaren. Het maakt deze donkere dagen voor hen extra donker'', zei Rutte na afloop van de laatste ministerraad van dit jaar.

Hoofd repatriëringsmissie MH17: Dit was geen klus om 'nee' tegen te zeggen 

Dossier MH17 | Chronologie van de vliegramp