Het partijbestuur van de PvdA heeft een 'kwartiermaker' gestuurd naar de afdeling Amsterdam Nieuw West. Daar is het afdelingsbestuur per direct opgestapt. 

In een brief aan de leden van de afdeling Nieuw West schrijft voorzitter Hans Spekman dat 'crisismanager' Dig Istha er orde op zaken gaat stellen.

Het afdelingsbestuur van Nieuw West in de hoofdstad stapte op uit onvrede over een gebrek aan steun vanuit het partijbestuur, meldde De Telegraaf eerder maandag.

Volgens Spekman is er een onderzoek naar die 'gespannen situatie' verricht maar moet het eindrapport nog verschijnen. Istha is nu ingeschakeld om de boel weer op de rails te krijgen. ''Het is van belang dat we de blik op de toekomst richten. Dat de PvdA in Nieuw West weer een afdeling wordt die bruist, die tot in de haarvaten van de samenleving doordringt'', schrijft Spekman.

Zwijgen

Van het afgetreden afdelingsbestuur was maandagochtend niemand bereikbaar. Fractievoorzitter Maarten van Maurik van de PvdA Nieuw West wilde niets zeggen omdat het volgens hem gaat om een discussie tussen het afdelingsbestuur en het partijbestuur.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart dit jaar deed de PvdA, ondanks de historische nederlaag, het in Nieuw West erg goed.