Als er nu Tweede Kamerverkiezingen zouden worden gehouden dan zou GroenLinks naar negen Tweede Kamerzetels stijgen. De partij heeft op dit moment daadwerkelijk vier zetels in de Tweede Kamer.

GroenLinks is hiermee langzamerhand weer in de buurt van de score van 2010. Negen (virtuele) zetels is de hoogste score in bijna drie jaar. Dat komt naar voren uit een peiling van Maurice de Hond.

De VVD, nu de grootste partij in de Kamer met 41 zetels, zou volgens De Hond wegzakken naar twintig zetels. De PvdA komt in zijn peiling op elf zetels te staan, waar de sociaaldemocraten er in 2012 38 haalden. Stonden die twee partijen twee maanden geleden nog op 41 (virtuele) zetels samen, nu zijn het er 31.

Dat is echter nog geen evenaring van het dieptepunt dat deze twee partijen samen haalden, zo stelt De Hond. Dat was in september vorig jaar met 29 zetels, vlak voordat D66, ChristenUnie en SGP de twee regeringspartijen gingen steunen.

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder tenminste 2.500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.