De fractie van de PvdA in de Tweede Kamer overlegt donderdagavond over Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk. De fractiegenoten van Turkse afkomst uitten openlijk kritiek op het integratiebeleid van minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken).

PvdA-leider Diederik Samsom heeft eerder met ze gesproken. Eerder donderdagavond spraken Samsom, andere leden van het fractiebestuur en partijvoorzitter Hans Spekman over de kwestie.

Bij de ingelaste vergadering zijn ook Kuzu en Öztürk aanwezig.

Kuzu en Öztürk vinden dat PvdA-vicepremier Asscher zich te kritisch opstelt tegenover Turkse organisaties als Milli Görüs. De twee haalden daarmee de woede van hun fractie op de hals.

Samsom zei donderdagmiddag na een eerste gesprek met het duo dat er niet zoveel aan de hand is en dat de gewraakte uitspraken volgens hem te zwaar aangezet in de krant zijn gekomen.

Conflict

PvdA-leider Diederik Samsom ontkende eerder donderdag dat er in zijn fractie sprake was van een groot conflict over integratie. 

In het AD stond woensdag dat de twee Kamerleden, beiden met een Turkse achtergrond, vinden dat Asscher zich te kritisch opstelt tegenover Turkse organisaties als Milli Görüs. Ze hebben dat Asscher ook in een gesprek laten weten.

PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch nam woensdag in een debat met Asscher scherp afstand van de ''vreselijke'' uitspraken van het tweetal. Ook Asscher liet doorschemeren er niet blij mee te zijn.