Mochten er aantoonbare bewijzen op tafel komen dat 50PLUS-fractievoorzitter Henk Krol rond subsidies ''heel, heel, heel stoute dingen'' heeft gedaan, dan vliegt hij er uit bij 50PLUS. 

Partijvoorzitter John Struijlaard zei dat zaterdag bij een algemene ledenvergadering in Hilversum.

Struijlaard verdedigde Krol, die verwikkeld is in een subsidieaffaire, en legde ook uit waarom het partijbestuur zich niet bemoeit met de ''achterklap, insinuaties, verdachtmakingen en roddels'' over fractievoorzitter Henk Krol.

Volgens Struijlaard hebben anderen ('derden') alleen maar de bedoeling om 50PLUS ''te beschadigen en af te leiden van de zaken en idealen waar wij als 50PLUS voor staan''.

Volgens Struijlaard zijn leden soms boos over het gekrakeel rond Krol, maar zijn er per saldo 295 nieuwe leden bij gekomen, tegen 63 opzeggers.

Gaykrant

Hij zei dat hij twee weken geleden wél had gereageerd op de verdachtmakingen aan het adres van Krol, omdat het toen ging over de relatie tussen 50PLUS en de Stichting Vrienden van de Gaykrant, waar Krol als hoofdredacteur van de Gaykrant bij betrokken was.

Struijlaard: ''Ik vroeg om aantoonbare bewijzen, maar geen letter of bewijs ontvangen. Pertinent een leugen. Waar rook is, is soms vuur. Maar het kan in dit land niet zo zijn, dat personen veroordeeld worden en op willekeurige manieren beschadigd worden zolang geen bewijzen worden geleverd.''

Onder de rechter

Krol wilde in zijn speech op de ledenvergadering weinig zeggen over de subsidiezaak omdat die nu onder de rechter is. Hij herhaalde dat hij er door het ministerie van Onderwijs nooit over is gehoord. Hij zei wel dat er met de subsidies "véél, heel veel goed werk" is verricht voor de emancipatie van homojongeren.

Krol uitte verder kritiek op het kabinetsbeleid en voorspelde een snel einde van de samenwerking tussen VVD en PvdA: "Tegen het kabinet zou ik willen zeggen, let op: de mensen in het land pikken het niet langer. Uw dagen zijn geteld."

Henk Krol: 'Kamerleden proberen mij onderuit te halen'