D66 wil op korte termijn duidelijkheid over de snellere verhoging van de AOW-leeftijd. Die maatregel is in het regeerakkoord aangekondigd voor 2016, maar er is nog steeds geen wetsvoorstel.

D66-Kamerlid Steven van Weyenberg heeft staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken al diverse keren gevraagd waar het voorstel blijft, maar krijgt naar zijn gevoel geen duidelijke antwoorden.

Het Kamerlid gaat daarom een motie indienen om de staatssecretaris tot haast te manen, kondigde hij woensdag aan. Voor het eind van het jaar moet het wetsvoorstel er liggen.

De AOW-leeftijd moet in 2016 versneld verhoogd worden. Daardoor moet die in 2021 uitkomen op 67 jaar. Volgens het huidige tempo is dat pas in 2024 het geval.

Tijd

Van Weyenberg wijst erop dat de behandeling van pensioenwetten vaak veel tijd kost. Hij wil niet dat het sneller verhogen van de AOW-leeftijd vertraging oploopt. ''De mensen moeten vlug weten waar ze aan toe zijn.''

Diverse Kamerfracties hebben Klijnsma al gevraagd waar haar wetsvoorstel blijft. Van Weyenberg deed dat woensdag tijdens een debat opnieuw.

De staatssecretaris beloofde dat het voorstel zo snel mogelijk wordt ingediend bij de Kamer, maar kon geen exacte termijn noemen.