VVD vraagt Timmermans om minder arboregels EU

De VVD wil dat het mes gaat in allerlei gedetailleerde arboregels uit Brussel. De fractie heeft de aanstaande Nederlandse eurocommissaris Frans Timmermans hierover een brief geschreven.

Timmermans wordt in de nieuwe Europese Commissie verantwoordelijk voor deregulering.

Tweede Kamerlid Sjoerd Potters gaat het onderwerp donderdag ook opnieuw aankaarten in een debat met minister Lodewijk Asscher vanĀ Sociale ZakenĀ over arbeidsomstandigheden. Hij drong al eerder aan op het schrappen van overbodige EU-regels.

Die werken volgens hem niet en zadelen ondernemers op met veel papierwerk. Minder regels zorgen voor meer werk, verwacht Potters.

PvdA-Kamerlid John Kerstens gaat Asscher donderdag vragen om het lek in de arboregels snel te dichten. Onlangs bleek dat malafide asbestbedrijven de regels voor het aanvragen van vergunningen omzeilen, waardoor ze na betrapt te zijn op gesjoemel toch weer aan de slag kunnen.

Asscher beloofde al eerder hier paal en perk aan te zullen stellen en herhaalde dat woensdag in antwoord op schriftelijke vragen van de PvdA. Kerstens is tevreden dat Asscher in actie komt, maar wil wel dat er gekeken wordt naar een ander vergunningenstelsel, met een grotere rol van de overheid.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie