Het kabinet moet uitleg geven over de situatie bij KLM. Dat wil de Tweede Kamer. Aanleiding vormen berichten over massaontslagen bij de luchtvaartmaatschappij, die later werden tegengesproken.

SP-Kamerlid Paul Ulenbelt sprak woensdag van 'alarmerende berichten'. Hij wil weten wat ervan waar is. De SP'er kreeg bijval van onder anderen CDA-Kamerlid Agnes Mulder. "Er is onrust, en die gaat veel mensen aan. We moeten hier absolute duidelijkheid over hebben."

Minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) moeten daarover tekst en uitleg geven. Vervolgens komt er mogelijk een debat. Een meerderheid van de Kamer ziet op dit moment nog geen reden voor dat laatste.

Vakbonden spraken begin deze week de vrees uit voor massaontslagen bij KLM nu het moederbedrijf Air France-KLM in problemen verkeert. De luchtvaartmaatschappij sprak echter tegen dat er grootschalige ontslagplannen waren. Wel bleek woensdag dat de winst bij KLM met een kwart is gedaald.

Eerder deze maand werd KLM-topman en oud-minister Camiel Eurlings de laan uit gestuurd door de raad van commissarissen.