Nieuwe ICT-topambtenaren bij Defensie

Bij Defensie zijn vier nieuwe topambtenaren benoemd die de ICT-problemen moeten aanpakken. Hun voorgangers moesten eerder dit jaar het veld ruimen.

Ze moeten de aanhoudende problemen en verstoorde verhoudingen tussen de twee organisaties oplossen die verantwoordelijk zijn voor de technologie en datacommunicatie bij Defensie.

Het nieuwe team leidinggevenden bestaat uit twee militairen en twee burgers die van buiten de defensieorganisatie komen, zegt schout-bij-nacht Arie Jan de Waard woensdag tijdens een briefing tegen Tweede Kamerleden.

Begin juli bleek uit onafhankelijk onderzoek dat er flink wat mis is met de ICT bij Defensie. Zo is computerapparatuur verouderd, waardoor de kans op uitval van netwerken toeneemt.

Bijna alle wapensystemen zijn afhankelijk van ICT en ook missies in het buitenland kunnen niet zonder. De risico's van de tekortkomingen zijn in kaart gebracht.

Daaruit is gebleken dat de problemen geen direct grote gevolgen hebben voor missies. ''Er zijn nu geen aanwijzingen dat er dingen zijn die heel erg verontrustend zijn'', zegt De Waard.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie