Ouderenpartij 50PLUS betaalde zelf alle rekeningen voor de website. De partij reageert daarmee op een bericht dat Tweede Kamerlid Henk Krol subsidiegeld zou hebben gebruikt voor de website van de partij. 

Dat verklaart het hoofdbestuur van 50PLUS vrijdag. 

Televisieprogramma Eén Vandaag berichtte vrijdag dat Krol subsidiegeld van het ministerie van Onderwijs gebruikte om de site van 50PLUS mee te betalen.

Ondanks de ophef gaat de partij gewoon door. ''Het lijkt erop dat nu de pensioenen weer volop ter discussie staan en 50PLUS weer succes heeft, op alle mogelijke manieren wordt geprobeerd 50PLUS en hun voormannen te beschadigen."

"Het hoofdbestuur verklaart dat 50PLUS zich hierdoor niet van de wijs laat brengen en onveranderd zal opkomen voor alle ouderen die in hun werk en inkomen benadeeld worden"", aldus de partij.

Flessentrekkerij

Advocaat Oscar Hammerstein zei vrijdag dat hij aangifte gaat doen tegen Jan Nagel, voorzitter van 50PLUS, wegens laster. Namens de Stichting Vrienden van de Gaykrant (SVGK) liet Hammerstein eerder deze week beslag leggen op twee woningen van Henk Krol, Kamerlid voor 50PLUS.

De stichting beschuldigt Krol, oud-hoofdredacteur van de Gaykrant, van oplichting en 'flessentrekkerij'.

''Er was geen enkel contact tussen de partij en de genoemde stichting'', laat 50PLUS weten. Krol deed de beschuldigingen van misbruik van subsidiegeld al af als ''complete onzin".