De politie heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht van vorige week ruim 250 nieuwe tips binnengekregen over de dood van oud-minister Els Borst.

Onder de reacties zijn ook 'best wel wat waardevolle' tips, zei een woordvoerder van de politie in de uitzending van dinsdagavond.

Sommige informatie die is binnengekomen, was voor agenten lastig te achterhalen, denkt de woordvoerder. Ook kwamen er tips binnen over de in het rood geklede vrouw en een verwarde man die in de buurt van de woning van Borst zijn geweest kort voor haar dood. De politie trekt nu alle tips na.

De politie liet vorige week weten dat ze vooral graag in contact wil komen met mensen die werken in de zorg of mantelzorg omdat de dader mogelijk een psychische stoornis heeft. Van een politiek motief is geen sprake, denkt de politie. Voor de gouden tip is tienduizend euro uitgeloofd.

De 81-jarige Borst werd op 10 februari dood gevonden in de garage van haar huis in Bilthoven. Ze lag daar toen waarschijnlijk al twee dagen. Een maand na het misdrijf vroeg Opsporing Verzocht ook al aandacht voor de zaak. Toen kwamen zo'n vijfhonderd tips binnen.