PvdA-leider Diederik Samsom ligt opnieuw onder vuur. Senator Adri Duivesteijn heeft zich weer kritisch uitgelaten over de leider van zijn partij.

''De kloof tussen wat hier op het Binnenhof gebeurt en de afdeling, wat er bij de mensen in het land leeft, die kloof is heel groot geworden", zegt Duivesteijn woensdag tegen RTL Nieuws.

''Er is een nieuwe zakelijkheid ontstaan die niet door mensen begrepen wordt en die naar mijn gevoel ook niet de taak van de politiek is", vindt Duivesteijn.

Het is niet de eerste keer dat de senator twijfelt aan het leiderschap van Samsom. In januari en december zei hij ook in Samsom geen moreel leider te zien.

Technocratisch

Ook een andere senator, die anoniem wil blijven, zegt tegen RTL Nieuws dat het bindend leiderschap weg is binnen de partij, die technocratisch wordt geleid.

Woensdagochtend zette de PvdA in Friesland ook al kanttekeningen bij de landelijke partijkoers. Lokale politici krijgen de landelijke koers niet uitgelegd aan de kiezers en de afdelingen werken te weinig samen, zo valt te lezen in een kritisch intern partijrapport.

Ruud Koole

In juli luidde ook oud-PvdA-voorzitter en Eerste Kamerlid Ruud Koole de noodklok over zijn partij. Hij sprak toen over een vertrouwenscrisis die niet zomaar goed zou komen. Samsom liet daarop weten niet blij te zijn met alle openlijke kritiek die hij over zich heen kreeg.