Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) is dinsdag flink aan zijn oor getrokken door een boze actievoerder bij een bezoek aan Oosterhout. 

Van Rijn was daar om te praten over de zorgtaken die de gemeenten er in 2015 bij krijgen.

In Oosterhout werd hij opgewacht door een veertigtal actievoerders die hun zorgen over de veranderingen en bezuinigingen in de thuiszorg uitten.

Actievoerders wikkelden Van Rijn voor het overleg met de verzamelde wethouders in een spandoek en een van de demonstranten trok hem daarna aan zijn oor, bevestigt de woordvoerder van Van Rijn na berichtgeving van Omroep Brabant.

Nuchter

Na het voorval sprak Van Rijn nog met enkele actievoerders in het gemeentehuis.

Op het incident blikt de bewindsman nuchter terug. ''Ik begrijp heel goed dat de grote omslag in de zorg emoties met zich meebrengt. Daar heb ik ook alle begrip voor, maar laten we het vooral houden op praten en luisteren om er samen uit te komen.''

Zijn oor maakt het goed, voegt hij daar aan toe. "Ik had helemaal niet de indruk dat het ging om een gepland actie. Het leek me eerder iemand die zijn emoties de vrije loop liet.''

Dinsdagavond in Amersfoort werd Van Rijn opnieuw opgewacht door demonstranten. Verwijzend naar het eerdere incident, hadden zij een paar beschermende oorwarmers voor hem.