Lid van de Tweede Kamer voor de PvdA Ahmed Marcouch is naar eigen zeggen maandag in de Haagse Schilderswijk bekogeld met enkele eieren en een stuk vuurwerk.

Het struif van de eieren kwam op zijn jasje.

Volgens hem kwamen de projectielen van een stel 'hufters' die op scooters al een paar keer voorbij waren gereden toen hij met wijkbewoners stond te praten over een incident in de buurt vorige week.

De jongens riepen ook een paar keer ''Marcouch homo!'', vertelt de parlementariër. Marcouch heeft het akkefietje wel bij de politie gemeld, maar weet nog niet of hij aangifte doet.

Hij klaagt dat in een wijk als de Schilderwijk, waar veel Marokkanen wonen, veel goedwillenden het gevoel hebben dat ze moeten lijden onder de kwaadwillenden.

Kennis

De politie zou volgens hem uitgerust moeten worden met meer specifieke kennis van zo'n wijk en de bewoners, zodat ze beter begrijpen wat er speelt, wat er gezegd wordt en mensen gemakkelijker weten in te schatten.

Door betere contacten kunnen de goedwillenden dan beter ''partners'' worden van gemeente en politie. ''Nu is er nog te veel een wij-en-zijgevoel'', aldus Marcouch.

Marcouch sprak met onder meer ondernemers over dit soort zaken, toen hij op de korrel werd genomen.