Het kabinet gaat praten met drinkwaterbedrijven over de kwaliteit van het drinkwater. 

Volgens staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) is dat ook een goed podium om de zorgen van bedrijven over individuele drinkwaterbronnen te bespreken.

Ze zei dat dinsdag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer. Regeringspartij PvdA riep Dijksma daarin ter verantwoording over de zorgen van waterbedrijf Vitens over de winning van schoon drinkwater.

Directievoorzitter Lieve Declercq van Vitens zei vrijdag in dagblad Trouw dat de bodem, die de afgelopen jaren al is aangetast door industriële vervuiling, geneesmiddelen en overbemesting, 'vogelvrij' is geworden door tal van graaf- en booractiviteiten.

Geen zorgen

Minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) liet vrijdag direct al weten zich geen zorgen te maken. Volgens haar is het drinkwater in ons land schoon en veilig en is het dat ook nog over dertig jaar, wordt het water goed beschermd en loopt het grondwater geen gevaar door boringen.

Dijksma sprak dinsdag in de Kamer tegen dat de bodem 'vogelvrij' is. Ook wees ze erop dat het kabinet onder leiding van Schultz kijkt naar alle bewegingen onder de grond en aan een structuurvisie daarover werkt.