Het Bredase raadslid Jamal Nouhi, dat afgelopen donderdag uit de plaatselijke PvdA-fractie werd gezet na uitspraken over homorechten, blijft bij zijn kritiek op de werkwijze van Human Rights Watch.

De benadering van HRW zorgt ervoor dat een land als Marokko de deur volledig sluit voor commentaar op de mensenrechten, zo stelt Nouhi zaterdag in een verklaring.

Hij herhaalt dat hij niet de bedoeling had iemand te krenken met zijn uitlatingen.

Nouhi kwam in opspraak nadat hij op een internetforum had gezegd dat HRW, dat de vloer aanveegde met de veroordeling van zes Marokkaanse homo's vanwege hun geaardheid, zich niet moet bemoeien met de mensenrechten in Marokko. Ook trok hij een parallel tussen homoseksualiteit en pedofilie, wat hij nu ''een manke vergelijking" noemt.

Nouhi zegt geschrokken te zijn van de heftigheid van de reacties en van ''de verkeerde wending die de discussie heeft gekregen". Hij spreekt tegen dat hij homofoob is en zegt dat hij altijd heeft gestreden tegen discriminatie en ongelijkheid. ''De homogemeenschap draag ik een warm hart toe en ik neem daarom mijn woorden terug."

Vrijdag bleek dat Nouhi niet van plan is zijn zetel in de Bredase gemeenteraad op te geven. Hij blijft in elk geval lid van de PvdA, zo liet hij weten.