Het Bredase PvdA-raadslid Jamal Nouhi heeft homoseksualiteit met pedofilie vergeleken om te choqueren. Hij laat dat donderdag weten in een verklaring nadat er veel ophef was ontstaan over uitlatingen van hem op internet.

Het raadslid plaatste op internet reacties bij een bericht over de veroordeling van zes homoseksuelen in Marokko vanwege hun geaardheid.

De PvdA'er meent dat mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW), die kritisch was over de veroordelingen, zich niet moet bemoeien met het beleid van Marokko.

''Er zijn echt grenzen aan bemoeienis van dit soort organisaties met binnenlands beleid. Ze hebben zich nu bewezen als een organisatie die denkt moreel superieur te zijn, hogere standaarden te hebben dan andere 'achterlijke' landen'', schreef Nouhi onder andere.

Choqueren

''Ik heb de vergelijking met pedofilie gemaakt om te choqueren. Ik heb willen laten zien hoe het voor andere landen en volkeren voelt om constant te horen te krijgen dat jouw waarden en normen niet goed genoeg zijn. Ik heb nooit de bedoeling gehad om homo's te krenken. Wel heb ik aandacht willen vestigen op de werkwijze van HRW'', schrijft Nouhi in zijn verklaring.

Spekman

Zijn fractie, partijgenoten en PvdA-voorzitter Hans Spekman distantieerden zich donderdag van de uitlatingen. De Bredase PvdA-fractievoorzitter Henk van der Velde heeft het raadslid op het matje geroepen. COC Nederland noemde de uitspraken van het raadslid onbestaanbaar.