Staatssecretaris Fred Teeven heeft ''onvoldoende herinneringen aan de feitelijke financiële afwikkeling van de schikking'' van veertien jaar geleden met drugsbaron Cees H.

Dat staat in een brief van minister Ivo Opstelten aan de Tweede Kamer.

Eerder schreef de bewindsman al dat hij geen bonnen heeft kunnen vinden van de zogenoemde Teeven-deal tussen de toenmalige officier van justitie en latere staatssecretaris aan de ene kant en Cees H. aan de andere kant.

De drugsbaron kreeg geld uit het buitenland teruggesluisd waarvan hij een boete kon betalen. De rest mocht hij houden.

Verwarring

Er ontstond eerder dit jaar verwarring over de vraag hoeveel geld er terugging naar H. De rekeningen waren toen al niet te vinden, maar er werd verder gespit. Grondig maar vergeefs, meldde Opstelten al.

Nu is hij ook nogmaals met Teeven om de tafel gaan zitten. Die deelde de herinneringen met zijn minister, maar die waren dus ook nogal verbleekt.

De SP-fractie had nog gevraagd of er in Luxemburg om bonnetjes was gevraagd, maar ''er is anno 2014 voor het OM geen enkele rechtsbasis om een vordering te doen aan de Luxemburgse autoriteiten teneinde informatie over individuele rekeningen van klanten van een Luxemburgse bank op te vragen''.