PvdA-senator Adri Duijvestein vindt de enquêtecommissie die de misstanden bij de woningcorporaties onderzoekt soms te braaf. 

Hij zei zaterdag in Tros Kamerbreed dat de commissieleden goed werk verrichten, maar hij mist soms dat ze doorpakken.

Duijvestein heeft veel ervaring op het terrein van volkshuisvesting waarvoor hij lokaal bestuurder was in Den Haag en Almere. Hij is zelf achter de schermen gehoord door de commissie. Volgens hem ontleedt de commissie vooral dingen die al bekend zijn. ''Het zijn vooral gesprekken wat iemand ergens van vindt. Ik heb nog geen nieuws gehoord.''

De commissie zit in zijn ogen te veel op de ''fatsoens-toer''. ''Ze vragen steeds of iemand dat fatsoenlijk vindt.'' Maar de PvdA-politicus wil niet weten of diegene bepaalde gedragingen fatsoenlijk vond.

''Ik wil de waarheid boven tafel hebben. Wat is er destijds besproken en wat voor brieven werden gestuurd.'' Juist de eed die mensen bij een enquête moeten afleggen, is ervoor bedoeld om iets boven tafel te halen, stelt hij.

Volgens Duijvestein wordt ook te weinig aandacht besteed aan de structuur achter de woningcorporaties en de bouwwereld die ertoe leidt dat zaken mis kunnen lopen.

De commissie is al weken bezig met de openbare verhoren en rondt die komende week af.