Na de fout met de uitbetaling van de zorgtoeslag in mei is er bij de uitbetaling in juni opnieuw iets fout gegaan. Het treft nu 600 van de 3.600 mensen die in mei ook al de dupe waren.

Dat meldt staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) in een brief aan de Tweede Kamer. De zeshonderd mensen krijgen binnen twee weken hun geld alsnog.

Door een menselijke fout van de aanpassing van software was de zorgtoeslag in mei bij 3600 mensen ten onrechte uitbetaald aan het Centraal Justitieel Incassobureau. Ze waren ten onrechte nog niet afgemeld als wanbetaler.

De Belastingdienst heeft volgens Wiebes jaarlijks honderden miljoenen contacten met burgers en bedrijven, int iedere werkdag ongeveer 1 miljard euro aan belastingen en keert maandelijks ruim zeven miljoen toeslagen uit.

Wiebes schrijft in zijn brief dat de foutenmarge bij de Belastingdienst bij die werkzaamheden laag is maar dat fouten toch onvermijdelijk zijn. ''Een professionele organisatie is niet een organisatie die geen fouten maakt, maar een organisatie die fouten herkent, erkent, herstelt, daarvan leert en daarover communiceert met de betrokken burgers.''