Jan Nagel, oprichter van ouderenpartij 50PLUS, vindt dat het onderzoek naar mogelijk subsidiemisbruik door Henk Krol als directeur van de Gay Krant, snel klaar moet zijn.

Minister Jet Bussemaker (Onderwijs) kondigde dat onderzoek eerder aan.

In het tv-programma WNL op Zondag stelde Nagel dat Bussemaker Krol ''niet moet laten bungelen".

Bussemaker moet van Nagel binnen veertien dagen ''hom of kuit geven". De kwestie speelt nu al vijf weken en Krol heeft nog steeds niks gehoord, aldus Nagel die meent ''dat er een partijpolitieke kant aan zit".

In september begint 50PLUS met de voorbereidingen van de verkiezingen voor provinciale staten die belangrijk zijn voor de samenstelling van de Eerste Kamer.

Zorgvuldig

Nagel zou dan graag weten of hij over voormalig Tweede Kamerlid Henk Krol kan beschikken. Krol was recent nog lijstduwer bij de Europese verkiezingen en kreeg toen veel voorkeurstemmen.

Het ministerie van OCW laat weten dat het hecht aan zorgvuldig onderzoek. ''Het onderzoek van de Auditdienst van de rijksoverheid waar de heer Nagel op doelt richt zich op een accountantsverklaring van de accountant van de stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK), met betrekking tot een subsidie aan de SVGK. Zorgvuldigheid staat hierbij voorop.''