De partij 50Plus heeft Tweede Kamerlid Norbert Klein met klem gevraagd zijn Kamerzetel op te geven nadat hij in conflict kwam met zijn fractiegenote Martine Baay. 

Klein heeft dat vrijdag gezegd bij BNR.

Klein zette Baay enkele weken terug uit de fractie, tot ongenoegen van het partijbestuur. Volgens een brief van de advocaat van 50PLUS maakte Klein door zijn optreden zelf geen deel meer uit van de fractie. De advocaat riep hem in een op 31 mei gedateerde brief op zijn Kamerzetel op te geven.

In de brief wordt onderstreept dat Klein die zetel te danken heeft aan de inspanningen van anderen. ''Het aantal kiezers dat u gekozen heeft, valt in het niet met het aantal kiezers dat zich achter Henk Krol respectievelijk mevrouw Baay heeft opgesteld.''

In opspraak

Krol was bij de Kamerverkiezingen lijsttrekker van 50PLUS, maar hij raakte later in opspraak en vertrok. Klein werd fractieleider en Baay kwam in de Kamer.

Klein voldeed niet aan het verzoek. Hij blijft in de Kamer waar hij, net als Baay, de naam 50PLUS mag gebruiken. Zijn partijlidmaatschap heeft hij donderdag opgezegd.