Het hoofdbestuur van 50Plus heeft zaterdag unaniem en volledig de steun gegeven aan Marine Baay in de Tweede Kamer als fractielid van de partij. 

Dat zei partijvoorzitter John Struijlaard na afloop van de vergadering met hoofdbestuur, afdelingen en Statenleden van 50PLUS.

Volgens hem heeft de vergadering het volledige vertrouwen uitgesproken in Baay. De bijeenkomst was belegd naar aanleiding van de scheuring in de fractie. In de Kamer heeft 50PLUS twee zetels.

Na onenigheid heeft het andere Kamerlid, Norbert Klein, nu zijn eigen fractie. De partij houdt op 14 juni een congres over de ontstane situatie.

Klein had al aangegeven dat hij niet van plan was zaterdag om tekst en uitleg te geven over de verwikkelingen in de Tweede Kamerfractie van 50PLUS. Eerder deze week stelde hij voor om een commissie van wijzen in te stellen om de lucht te klaren.

Klein kondigde 28 mei aan dat hij zijn fractiegenote Martine Baay uit de fractie wilde zetten, maar het bestuur van 50PLUS koos voor Baay en zegde het vertrouwen op in Klein.