Oud-bestuursvoorzitter van woningcorporatie Rochdale Hubert Möllenkamp erkent dat het ongepast was om een Maserati als dienstauto te hebben. 

De wagen met chauffeur kostte bijna 8.500 euro per maand. Dat bleek vrijdagochtend tijdens zijn verhoor door de parlementaire enquêtecommissie woningcorporaties.

"Ik vond het een mooie auto", aldus Möllenkamp. "Mijn medewerkers hadden bezwaar gemaakt, ze hadden gelijk. Ik heb een verkeerde keuze gemaakt. Het was verkeerde beeldvorming, vooral naar de verhuurder."

Möllenkamp stelde tijdens het verhoor dat andere directeuren in wagens reden die in dezelfde prijsklasse vielen. Dus kon de Maserati ook wel, dacht de oud-topman destijds. "Maar het had ook met een mindere klasse gekund."

Auto van de zaak

In 2007 werd bepaald dat de wagen weg moest. De wagen heeft volgens de voormalige topman ongeveer anderhalf jaar stilgestaan. Toch is hij er daarna privé in gaan rijden. Achteraf was ook dit verkeerd, aldus Möllenkamp. "Maar wij mochten privé jaarlijks zo'n tienduizend kilometer rijden met de auto van de zaak. Die regeling blijf ik verdedigen."

Rochdale beschuldigt Möllenkamp van zelfverrijking. Hij werd in 2009 op staande voet ontslagen.