50Plus-fractievoorzitter Norbert Klein moet stoppen met het versturen van beschuldigende verklaringen aan het adres van zijn eigen partij.

Hij berokkent daar alleen maar schade mee aan 50Plus. Dat vroeg fractieleider in de Eerste Kamer Jan Nagel hem maandagochtend op Radio 1 in een gezamenlijk debat over de chaos binnen de partij.

"Stop nu eens met die verklaringen en om schade te berokkenen aan de partij. Laten we ophouden met de beschuldigingen en het gesjoemel", stelde Nagel voor. Hij nodigde Klein uit voor de extra ledenvergadering die is ingesteld. "Laten we tot die ledenvergadering stilte betrachten."

Klein zei daarop bereid te zijn om te praten. "Maar het moet wel ergens toe leiden", zei hij. Klein zei op Radio 1 zich verder gesteund te voelen door een groot deel van de 50Plus-aanhang.

Hoewel Nagel opriep om de ruzie enigszins te sussen, lukte dat overigens nog niet in het gesprek. Tijdens het gesprek tussen Nagel en Klein werden beschuldigingen over en weer geroepen. Zo sprak Klein van gesjoemel, achterbaks gedoe en van Oekraïense toestanden in een 'Nagelchenko'-cultuur. Nagel zei dat Klein zichzelf vooral 'heel geweldig' vindt.

Klein werd woensdag gevraagd de fractie te verlaten en zijn zetel op te geven, nadat hij had aangekondigd zijn enige partijgenoot in de Tweede Kamer Martine Baay de laan uit te sturen. Het bestuur zegde vanwege die actie het vertrouwen in hem op en sprak onvoorwaardelijke steun uit voor Baay. Klein is echter niet van plan op te stappen.