PVV-leider Geert Wilders mocht een envelop van de Tweede Kamer gebruiken toen hij zijn omstreden anti-islamsticker naar de Saudische ambassadeur in Den Haag stuurde. 

Alle Kamerleden hebben te allen tijde het recht om briefpapier of enveloppen met het logo van de Tweede Kamer te gebruiken, heeft Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg vrijdag laten weten.

Volgens minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft het de Saudiërs extra gestoken dat de stickers van Wilders in een Tweede Kamer-envelop werden bezorgd.

Saudi-Arabië zou een handelsboycot willen instellen tegen Nederland vanwege de stickeractie van Wilders.

Bezoek

Timmermans stuurde het afgelopen weekeinde een hoge ambtenaar naar Riyad om de kwestie te sussen, wat nog niet gelukt is. Timmermans gaat waarschijnlijk zelf binnenkort nog naar Riyad.

Eerder werd bekend dat Saudi-Arabie dreigt de handelsbetrekkingen met Nederland op te schortenDe beslissing zou zijn genomen op basis van een rapport van de Saudische ambassadeur in Nederland.

Die heeft geschreven dat PVV-leider Geert Wilders zich vijandig opstelt jegens de islam en Saudi-Arabië. Volgens berichten zijn de eerste sancties al van kracht.

Werkgeversorganisatie VNO-NCW verdoordeelde via een adverentie in lokale kranten de actie van Wilders.