De Saoedi's zijn niet alleen kwaad om de tekst op de anti-Islamsticker van Geert Wilders, maar ook op het feit dat de sticker werd verzonden in een envelop van de Tweede Kamer.

Dat meldt de Volkskrant.

"Een van de dingen die ze enorm steekt is dat die sticker en de begeleidende brief in een envelop van de Tweede Kamer zijn bezorgd", aldus minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken. Met de envelop wordt de suggestie gewekt dat de brief tevens is goedgekeurd door het voltallige parlement.

Het is "absoluut ongebruikelijk" dat een politieke partij een envelop van het parlement gebruikt zegt een voorlichter van de Tweede Kamer. De PVV wil niet reageren, schrijft de krant.

Eerder werd bekend dat Saudi-Arabie dreigt de handelsbetrekkingen met Nederland op te schortenDe beslissing zou zijn genomen op basis van een rapport van de Saudische ambassadeur in Nederland.

Die heeft geschreven dat PVV-leider Geert Wilders zich vijandig opstelt jegens de islam en Saudi-Arabië. Volgens berichten zijn de eerste sancties al van kracht.

Werkgeversorganisatie VNO-NCW verdoordeelde via een adverentie in lokale kranten de actie van Wilders.