PVV-leider Geert Wilders roept alle Marokkanen in Nederland op volgende week op de PVV te stemmen. Volgens Wilders is het ook goed voor Marokkanen als de immigratie wordt beperkt, zoals de PVV wil. 

Dat zei Wilders woensdag in een interview met Zoomin.tv. "Het beperken van de immigratie is ook goed voor de mensen die hier al zijn. Marokkanen kunnen beter integreren als we niet de deur openzetten voor nog meer immigratie." 

Wilders komt met zijn oproep een dag nadat PVV-lijsttrekker Marcel de Graaff de Marokkaanse cultuur minderwaardig noemde. In maart ontstond grote beroering in de PVV nadat Wilders bij herhaling had gezegd dat hij minder Marokkanen in Nederland wilde.

Wilders ging verder in op het afblazen van een gezamenlijke campagnebijeenkomst in aanloop naar de Europese Verkiezingen volgende week, met andere rechtse eurokritische partijen zoals Front National en Vlaams Belang.

Het weekblad Vrij Nederland meldde dat de voor april geplande bijeenkomst is geschrapt vanwege verschillende incidenten, waaronder de ophef over 'minder Marokkanen'.

Geen moeite

Volgens Wilders had het Front National geen moeite met de uitspraken, maar is er om andere redenen gekozen voor nationale campagnes. Er komt wel een gezamenlijke bijeenkomst op de woensdag na de verkiezingen, in Brussel of Parijs. 

Wilders zei verder dat hij wil bemiddelen tussen UKIP-leider Nigel Farage en FN-voorvrouw Marine le Pen. Farage wil nu niets weten van samenwerking met het FN, maar Wilders hoopt hem na de verkiezingen alsnog te kunnen overtuigen.

Alles over de Europese verkiezingen