Henk Krol, kandidaat voor het Europees Parlement voor 50PLUS, is volledig gerust op het onderzoek dat minister Jet Bussemaker van Onderwijs laat doen naar mogelijk subsidiemisbruik door het voormalige Kamerlid.

Dat zei Krol zaterdag in de uitzending van Tros KamerbreedEr zijn signalen dat Krol, eerder directeur van de Gay Krant, toen overheidsgeld verkeerd heeft besteed.

Krol ontving tussen 2008 en 2011 ongeveer 300.000 euro  aan subsidie. Die zou grotendeels zijn gebruikt om zijn commerciële bedrijven te bekostigen.

''Er gaat niks ernstigs gevonden worden, want dat kàn niet'', aldus Krol in Tros Kamerbreed. De verhalen zijn volgens hem alleen maar geruchten.

Europees Parlement

Krol moest vorig jaar opstappen als fractievoorzitter van 50PLUS in de Tweede Kamer toen aan het licht kwam dat hij pensioenpremies van personeel van de Gay Krant niet had afgedragen. Nu staat hij op de lijst voor het Europees Parlement.

Hij wil afhankelijk van de verkiezingsuitslag eventueel ook wel medewerker worden van lijsttrekker Toine Manders, zei hij in Kamerbreed.