De vroegere PVV-Tweede Kamerleden Louis Bontes en Joram van Klaveren gaan samen verder in een nieuwe fractie. 

Dat hebben ze maandag laten weten.

Bontes (58) werd eind oktober 2013 wegens een volgens hem ''organisatorisch conflict'' uit de PVV-fractie gezet en ging als eenmansfractie verder.

Van Klaveren (35) stapte vorige maand uit de PVV-fractie, onder meer vanwege de omstreden uitlatingen van partijleider Geert Wilders over minder Marokkanen. Ook hij ging alleen verder in de Tweede Kamer.

Maar vanaf dinsdag vormen Bontes en Van Klaveren de fractie Bontes/Van Klaveren, die volgens hen een ''klassiek-rechts geluid'' zal laten horen. ''Een kleinere overheid, meer veiligheid, lagere belastingen, geen kansloze immigratie en uiteraard minder Brussel'', schrijven ze.

Volgens de twee politici is een echt rechts geluid niet meer aanwezig in de Kamer en dat gat willen ze opvullen. Ze houden dinsdag hun eerste fractievergadering. Bontes en Van Klaveren hebben Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg maandag schriftelijk gemeld dat ze voortaan samen een fractie vormen.

Van Vliet

Een ander ex-PVV-Kamerlid, Roland van Vliet, was op 20 maart de eerste die afhaakte bij de PVV na de Marokkanenuitspraken van Wilders op de verkiezingsavond.

Bontes heeft Van Vliet gesproken over de gezamenlijke vorming van een nieuwe fractie, maar volgens Bontes wil Van Vliet zich voorlopig helemaal concentreren op zijn werk als voorzitter van de parlementaire enquêtecommissie die onderzoek gaat doen naar woningcorporaties. Van Vliet bevestigt dat hij zelfstandig Kamerlid blijft.