Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie deelt de zorgen van gemeenten over criminele motorclubs die daar zijn neergestreken. 

''Het kan leiden tot cruciale risico's op veiligheidsterrein.'' Tegelijk stelt hij dat de overheid er alles aan doet om de zogenoemde outlawmotorclubs aan te pakken om de risico's voor de samenleving te verkleinen.

Opstelten zei dat dinsdag in antwoord op vragen van het CDA tijdens het vragenuurtje van de Tweede Kamer. Volgens hem werken politie, Openbaar Ministerie, de belastingdienst, de Fiod, het bestuur en andere diensten samen.

''Onze aanpak is om op te treden als één overheid. Op alle fronten is de aanval ingezet'', aldus de minister. Ook houdt Nederland intensief contact met België, Duitsland en Denemarken over de situatie rond de Hells Angels, No Surrender, Bandidos en Satudarah. De vrees bestaat dat clubs onderling ruzie krijgen en de confrontatie zoeken.

Vooral in Limburg en Noord-Holland zijn recentelijk problemen ontstaan met Bandidos, zoals explosies en brandstichtingen. Oskam wil dat er meer wordt samengewerkt. Maar volgens Opstelten gebeurt dat al en zijn er resultaten geboekt en celstraffen uitgedeeld aan criminele leden van motorclubs. Voor het zomerreces wil hij met een nieuwe rapportage komen over de aanpak tot nu toe.

Vijf dingen die u moet weten over de Bandidos