Joris Demmink is echt niet eerder in het zogenoemde Rolodex-onderzoeksdossier voorgekomen.

Dat staat in een brief van minister Ivo Opstelten aan de Tweede Kamer over de oud-secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie die door sommigen wordt beschuldigd van seksueel misbruik van jongens.

''Het Rolodex-onderzoeksdossier is door het Openbaar Ministerie recent wederom bestudeerd. De voorzitter van het College van procureurs-generaal heeft mij bij ambtsbericht van 24 maart 2014 laten weten, dat opnieuw is vastgesteld dat de oud-secretaris-generaal op geen enkele wijze in dit onderzoek naar voren is gekomen'', noteert de bewindsman.

Ook in de beschikbare informatie voorafgaand aan het onderzoek kwam de naam niet voor.

Eerder gaf hij dat ook al aan, maar toch werd beweerd dat Demmink wel in beeld was. De Amsterdamse oud-hoofdofficier van justitie Hans Vrakking zei recent van wel. Volgens Vrakking had de chauffeur van Demmink tegen de inlichtingendienst BVD (nu AIVD) verteld dat de topman in de dienstauto af en toe seks had met jongens.

Voor de rechtbank in Utrecht wordt deze weken een reeks getuigen gehoord op verzoek van stichting De Roestige Spijker. Die wil de onderste steen boven hebben over Demmink en een mogelijke doofpot.