De PVV-fractie is - naar het zich laat aanzien- dinsdagochtend bijeengekomen voor haar wekelijks beraad, maar het is onduidelijk of alle twaalf overgebleven fractieleden daarbij zijn. 

Dat de vergadering doorgaat is niet officieel bevestigd.

Het is de eerste maal dat partijleider Geert Wilders en zijn fractie bij elkaar zijn na enkele zeer roerige dagen, waarin twee Kamerleden, een europarlementariër, een gemeenteraadslid en diverse Statenleden de partij vaarwel zeiden.

Ze deden dat nadat Wilders na afloop van de gemeenteraadsverkiezingen zijn aanhangers 'minder Marokkanen' had laten scanderen.

Helder

Het prominente Tweede Kamerlid voor de PVV Lilian Helder heeft via Twitter aangegeven nog bij de partij te zitten. Vorige week werd her en der gesuggereerd dat ze zou (moeten) opstappen, maar zelf weersprak ze dat telkens.

''Ben niet opgestapt maar met Geert in gesprek, heb er alle vertrouwen in'', meldde ze dinsdag in een tweet, maar verklapte er niet bij waarover ze dan precies met Wilders praat. Het is ook niet bekend op ze bij de gebruikelijke fractievergadering is.

Overzicht: Uittocht bij de PVV

Alles over de onrust rond de PVV in ons dossier