De PVV in Noord-Brabant blijft achter partijleider Geert Wilders staan. De fractie in provinciale staten liet dinsdagochtend weten dat ''het gedachtegoed blijvend zal worden verkondigd''. 

De fractie benadrukt dat Wilders na zijn 'Marokkanenuitspraken', op onder meer de avond van de gemeenteraadsverkiezingen, nuanceringen heeft aangebracht.

''De nuancering en de uitspraak kunnen niet los van elkaar worden gezien'', aldus vicevoorzitter van de fractie, Mariëtte Frijters.

''Een immigratiestop, vrijwillige remigratie en het uitzetten van criminelen met een niet-Nederlandse nationaliteit is ook vastgelegd in het landelijk verkiezingsprogramma. In het beeld van racisme, discriminatie en andere classificaties herkennen wij ons volstrekt niet.''

Boegbeeld

Vorige week braken Tweede Kamerleden Roland van Vliet en Joram van Klaveren met de partij vanwege de uitlating van hun partijleider. Ook Laurence Stassen, het boegbeeld van de PVV in Limburg en fractievoorzitter in het Europees Parlement, vertrok. In Den Haag stapte een PVV-raadslid op.

Maandag stapten drie Gelderse Statenleden op. Het Utrechtse Statenlid Henk Scherer vertrok ook. Commissielid van de PVV in Utrecht Jos van der Helm heeft de partij eveneens verlaten.

Overzicht: Uittocht bij de PVV

Alles over de onrust rond de PVV in ons dossier