Marcel de Graaff wordt de PVV-lijsttrekker in het Europees Parlement

Dat meldt de PVV maandagavond.

De Graaff is nu voorzitter van de Senaatsfractie van de PVV. Op nummer 2 staat Vicky Maeijer, momenteel fractievoorzitter van de PVV in de Zuid-Hollandse Staten. De derde plek is voor Olaf Stuger, die in 2006 lijsttrekker was voor de LPF, de Lijst Pim Fortuyn.

PVV-leider Geert Wilders staat op nummer 10 van de lijst. 

Vorige week stapte Laurence Stassen, die voorzitter was van de EU-delegatie van de PVV, uit de partij. Ze deed dat nadat partijleider Geert Wilders na de gemeenteraadsverkiezingen zijn achterban 'minder Marokkanen' had laten scanderen.

Stassen werd maandag als delegatieleider opgevolgd door Lucas Hartong, maar die liet maandag weten niet beschikbaar te zijn als lijsttrekker bij de verkiezingen.

Wilders zegt over de Europese lijst: ''Wat een geweldige lijst en voortreffelijke kandidaten! Zij geloven in de kracht van Nederland. Wij kunnen weer baas worden over eigen geld, eigen wetten en eigen grenzen. Daarover gaat het bij de Europese verkiezingen op 22 mei: uw geld, uw baan en uw vrijheid.''

De PVV haalde bij de vorige verkiezingen vijf zetels in het Europees Parlement. Na het vertrek van Daniël van der Stoep in 2011 en Stassen telt de PVV-delegatie nog drie leden.

Overzicht: Uittocht bij de PVV

Alles over de onrust rond de PVV in ons dossier