Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) trekt ook volgend jaar een miljoen euro extra uit voor het programma Groen en Doen, dat vrijwilligerswerk in de natuur stimuleert. Het programma zou eigenlijk stoppen.

 

Dijksma maakte dit maandag bekend bij de slotbijeenkomst van de NatuurKaravaan in Den Haag. Daar werd de afgelopen tijd in het land in een opvallende Mongoolse nomadentent gesproken over de natuur en projecten als het veranderen van een braakliggend stuk grond in een moestuin.

Dijksma betrekt de uitkomsten van de NatuurKaravaan in haar natuurvisie die ze binnenkort presenteert.

Groen vrijwilligerswerk is in trek. Volgens cijfers van het ministerie van Economische Zaken zijn de afgelopen twee jaar met het vrijwilligersprogramma Groen en Doen 100.000 mensen geholpen bij bijvoorbeeld het opzetten van groene projecten in hun buurt.

"Vrijwilligers zijn goud waard voor onze natuur. Dat is het stimuleren meer dan waard. Of het nou gaat om het opzetten van een natuurspeeltuin om de hoek of onderhoud van ons landschap. Natuur is de basis voor een goede leefomgeving, geeft economische kansen en zorgt voor ontspanning", aldus Dijksma.