Het CDA blijft erbij nooit meer met de PVV te willen regeren. Dat zei CDA-leider Sybrand Buma zondag in het tv-programma Jinek

PVV-leider Geert Wilders zei zondag in een interview met NU.nl te verwachten uiteindelijk de grootste partij te worden en een regeringscoalitie te vormen.

Op het CDA hoeft hij daarbij niet te rekenen, zei Buma. Hij verwees naar de eerdere samenwerking met de PVV, toen de partij van Wilders een kabinet van VVD en CDA gedoogde. Volgens Buma liep Wilders destijds weg toen het erop aankwam moeilijke beslissingen te nemen. '

'Bij mij hoef je daar niet mee aan te komen. We willen geen partijen uitsluiten, maar vertrouwen is wel de basis van politiek."

Schoonmoeder

De CDA-leider gaat er overigens niet van uit dat de PVV zomaar de grootste wordt. Eerst moet Wilders maar eens zijn eigen partij op orde krijgen, zei Buma, want daar bestaat nog veel onenigheid.

Wilders zei zondag dat partijen die nu stellen hem niet te zien zitten toch wel met hem willen samenwerken in een kabinet, omdat het allemaal machtspartijen zijn die ''hun schoonmoeder nog zouden verkopen om aan de macht te komen".