PVV-leider Geert Wilders heeft een nieuwe Australische politieke partij aangekondigd die op de PVV moet gaan lijken. 

De Australian Liberty Alliance moet volgens Wilders, net als de PVV in Nederland, opkomen voor de eigen cultuur.

In een videoboodschap zegt de Nederlandse politicus dat hij volgend jaar naar Perth gaat, wanneer de partij het levenslicht ziet. Wilders ontmoette de Australische oprichters vorig jaar tijdens zijn bezoek aan Melbourne. Sindsdien hebben ze plannen gemaakt voor een 'Australische PVV', aldus Wilders.

''Velen van jullie zijn teleurgesteld door de huidige politieke partijen en hebben genoeg van politici die de westerse beschaving in de uitverkoop doen'', aldus Wilders. Hij nam het filmpje met de aankondiging op voor de Australische organisatie Q Society, die zeer kritisch is over de islam. 

Vorig jaar ging de PVV-leider op uitnodiging van de organisatie naar Australië. Leiders van Q Society zijn bij de oprichting van de nieuwe partij betrokken.

Afgezegd

Tijdens zijn bezoek vorig jaar aan Australië zagen veel zaaleigenaars de komst van Wilders niet zitten. Zes keer werd een zaal zelfs afgezegd die al was betaald, aldus Wilders zelf. Toch toonde hij zich vorig jaar erg tevreden met de aandacht die hij in Australië kon vestigen op ''islamisering'' en de verhouding van dat onderwerp tot de vrijheid van meningsuiting.