Burgemeester Charlie Aptroot van Zoetermeer heeft aangifte van smaad en laster gedaan tegen een inwoner van de Zuid-Hollandse stad.

Criticaster Ed Stevenhagen beschuldigt oud-VVD-Kamerlid Aptroot en de medewerkers van een stemlokaal van verkiezingsfraude tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2012.

Volgens Stevenhagen zijn tweehonderd blanco stemformulieren verdwenen. De Zoetermeerder diende eerder klachten in bij de Kiesraad en de Nationale Ombudsman, maar die bleven zonder resultaat.

"Nu de heer Stevenhagen burgemeester Aptroot persoonlijk en de leden van het betreffende stembureau in zelfgeschreven artikelen blijft beschuldigen van verkiezingsfraude, is voor de burgemeester de maat vol", meldt de gemeente woensdag in een verklaring.

Stevenhagen zegt woensdag in De Telegraaf bij zijn standpunten te blijven. "Ik denk dat de burgemeester weinig andere keus had dan aangifte doen. Maar indien nodig zal ik de stukken tonen waarin ik aantoon wat er is gebeurd. Ik heb alles zelf waargenomen en ook foto's gemaakt."