Oud-50Plus-leider Henk Krol is bereid terug te keren in de Tweede Kamer, als het congres van zijn partij hem dat zou vragen. 

Hij zei dat donderdag in het televisieprogramma Eén op Eén.

Krol stapte vorig jaar oktober op als 50Plus-fractievoorzitter nadat bekend was geworden dat in zijn vorige functie als hoofdredacteur van de Gay Krant niet altijd pensioenpremie voor zijn medewerkers had betaald.

Krol kan terugkeren in de Kamer als een van de twee huidige 50Plus-Kamerleden (Norbert Klein en Martine Baay) zou opstappen. Gebeurt dat, dan wil Krol horen of de leden van zijn partij opnieuw vertrouwen in hem hebben. Is dat zo, dan wil hij terug in de Kamer.

Hij mist het Kamerwerk "enorm", zei hij. Als de leden hem zijn fouten uit het verleden vergeven, is hij ook weer geloofwaardig als politicus, aldus Krol.

Opvolger

Hij uitte zich positief over zijn opvolger Norbert Klein. Die meldde deze week eerst dat hij als nieuwe kapitein van 50Plus een andere koers gaat varen, maar nam dat later weer terug. Volgens Krol had hij bedoeld te zeggen dat er meer onderwerpen zijn dan ouderen en pensioenen waar je in de Kamer een mening over moet hebben.

Krol zei dat Klein een kans moet krijgen om zich te bewijzen als nieuwe fractievoorzitter van 50Plus. De partij staat in peilingen inmiddels op vier zetels, waar Krol op een gegeven moment piekte op 24.

Misbruik

Krol werd ook gevraagd naar de vroegere topambtenaar Joris Demmink, die van de rechter toch vervolgd moet worden voor misbruik van minderjarigen. De Gay Krant heeft onder Krol veel geschreven over Demmink.

Krol zei hij tot drie keer toe geprobeerd heeft met minster Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie over Demmink te praten,maar die hield de boot steeds af. Hij hoopt dat de minister hem alsnog uitnodigt.

Krol zei dat hij niet bang is voor Demmink. "Maar mensen in mijn omgeving wel."